http://www.farnostokolicne.sk

Kostol sv. Petra z Alkantary má kompletne novú strechu

strecha apsida

Jedinečné a neopakovateľné bolo ráno na spomienku sv. Františka z Assisi, lebo náš farský kostol prvý krát  po desaťročiach vstúpil do nového dňa s kompletne opraveným krovom a novou strechou. Tohoročné práce na obnove strechy svätyne začali koncom augusta a ukončené boli 03. októbra. Historický krov sa počas tohto obdobia obnovil v tých miestach, ktoré boli poškodené, celý krov sa wap systémom očistil a následne nepenetroval. Klenba svätyne bola taktiež vyčistená od10-tich ton špiny.  Strecha dostala novú fóliu, strešné laty a samozrejme novú krytinu Tondach. Súčasťou obnovy bola aj nová strieška medzi strechou svätyne a vežou kostola, ktorú sme  pokryli medeným plechom ako aj nové samrínové žľaby s kompletným napojením na kanalizačný systém okolo kostola.

Obnova strechy kostola bola zrealizovaná aj vďaka finančnej podpore Ministerstva kultúry SR z grantového fondu "Obnovme si svoj dom".

Obnovená strešná rovina kostola  je výsledkom práce  a námah mnohých ľudí a preto všetkým vyjadrujeme úprimné ďakujeme. Za Božiu ochranu i dar pekného počasia patrí veľká vďaka Bohu dnes aj zajtra...

Ďakujeme!

 

fotogalérie:

www.farnostokolicne.sk/category/galerie-obrazkov/obnova-strechy/obnova-strechy-na-svatyni-c1

www.farnostokolicne.sk/category/galerie-obrazkov/obnova-strechy/obnova-strechy-na-svatyni-c2

www.farnostokolicne.sk/category/galerie-obrazkov/obnova-strechy/obnova-strechy-na-svatyni-c3

 

 
replica rolex